Cégünk 1999 márciusában jött létre azzal a céllal, hogy a magasépítéshez használt modern szerelő-munkaállvány igényeket ki tudjuk elégíteni és megoldást kínáljunk minden olyan magasban történő munkavégzéskor felmerülő gépigényre, amely lehetővé teszi a gyors, hatékony és biztonságos munkavégzést.

Lépésről lépésre kerültek bevezetésre a magyarországi piacon a különböző profilú és felhasználású gépek, melyek a körültekintő kiválasztásnak, valamint a megbízható szervizhálózatnak köszönhetően egyre nagyobb népszerűségre tettek szert.

Kitűzött célunk elérése érdekében négy gépcsaláddal – önjárós szerelő munkaállványok, targoncák, multifunkciós homlokrakodók – fejlesztettük gépparkunkat, ezáltal lefedve minden olyan alkalmazási területet, amely igényként és megoldandó feladatként felmerülhet.

Gépparkunkban kizárólag a vezető-gyártók legjobb felszereltségű munkaállványai és gépei találhatók meg. Többek között olyan gyártókat képviselünk, mint a Genie Industries, a JLG, a Manitou, a Holland Lift, a Doosan, a Toyota és a Still.

2003-ban Romániában, 2008-ban Szerbiában alapítottunk leányvállalatot – ezáltal meghatározó regionális szereplővé váltunk ebben az üzletágban

A legjobbakkal kezdtünk együttműködni

2013 januárjától egy erős partnerrel, – a belga TVH-val kötött együttműködésünknek köszönhetően – stabilizáltuk pozíciónkat a régiós piacon. A TVH egy nagynevű, európai iparágában meghatározó cég, amely targoncák, munkaállványok, mezőgazdasági gépek alkatrészeinek értékesítésével, valamint személy- illetve teheremelők és targoncák bérbeadásával foglalkozik.

2015-ben elindítottuk saját fejlesztésű telephelyeink kialakítását. Elsőként Szigetszentmiklóson építettük meg központi telephelyünket és irodaházunkat. Ugyanebben az évben, az ezt megelőző lendületes évek fejlődésének köszönhetően, cégünk piacvezető szereplővé vált Magyarországon.

2017-ben folytattuk telephelyeink fejlesztését. Debrecenben saját építésű telephely és irodaházunk színesíti a város legnagyobb Ipari parkját a már megszokott magas színvonalú minőséggel és ügyfélkiszolgálással.

2017-ben a Gépbér tulajdonában lévő Romlift leányvállalatunk Romániában sikeresen egyesült legnagyobb versenytársunkkal, amely összevonást követően Industrial Access-ként működik tovább – egyértelmű piacvezetőként.

2018-ban töretlen fejlődésünk eredményeként szükségszerű lett központi telephelyünk bővítése, amelynek következményeként a terület és raktár méretét tekintve is megduplázódtunk.

2019 februárban bérflottánk meghaladta a bűvös 1000-es gépszámot!

2019. március 29-én a Gépbér – fennállásunk 20. évfordulója és öt év belga cégcsoporthoz való tartozás követően – ünnepélyes keretek között nevet váltott és felvettük a cégcsoporton belüli egységes mateco nevet ami, mint az európai üzletág legnagyobb márkaneve, már 12 országban van jelen.

2021. Megnyílt Győrben, nyugat magyarországi központként, saját építésű telephely és irodaház a mateco-tól elvárható magas színvonalú minőséggel és ügyfélkiszolgálással.

Flottánkban megtalálhatóak