Dízel teleszkópos szerelő munkaállvány / SX 150

A teleszkópos emelők általános tulajdonságai:

A teleszkópos emelőgépeknek elektromos (akkumulátoros) és dízel meghajtású típusa létezik. Általában nagy magasságban történő munkavégzéshez veszik igénybe, illetve nagy benyúlási távolságra van szükség, mivel hatótávolságuk gyakran meghaladja a többi emelőgépét.

 • A teleszkópos emelők olyan munkagépek, melyek egy egyenes vonalban kitolható kar segítségével pozícionálják a kívánt területen a balra és jobbra forgatható emelőkosarat.

 • Ez a kialakítás biztosítja a függőleges hatótávolságot, amelyre szükség van a nagy magasságban lévő munkaterület eléréséhez, miközben az emelőgép vízszintes hatótávolsága is széles skálán mozog.

 • Az emelőkosárban általában több ember is biztonságosan tud dolgozni, a kosár teherbírása 227kg-454kg között mozog.

 • A teleszkópos, kosaras emelő segítségével a dolgozók az épületek karbantartási munkálatait is biztonságosan elvégezhetik. 

 • Az elforgathatóság is fontos ezeknél a gépeknél (zsámoly), például egy magas épület előtt elkezdenek vele dolgozni, akkor teljesen körbe tudják járni, 360 fokban, hiszen a gép zsámolya körbe tud forogni - nem folytonosan!​

A Genie SX-150 dízel teleszkópos szerelő munkaállvány, kosaras emelő használatának előnyei

A megbízható és könnyen szállítható Genie SX-150 teleszkópos emelő kompromisszumok nélküli termelékenységet és iparágvezető kapacitást kínál, a legextrémebb alkalmazásokban is kiválóan teljesít.

 • Méretei ellenére az SX-150 kosaras emelő a korlátozott hozzáférésű és/vagy szűk munkaterületek királya, hiszen kategóriájában iparágvezető a kilengés tekintetében, valamint a teljes és folyamatos körbeforgathatóság is megoldást jelent a munkavégzés hatékonyságának növelésére.
 • Két szokatlanul csendes dízelmotor konstrukcióval érhető el az SX-150 kosaras emelő, melyek kivételes teljesítményre és teherbírásra teszik alkalmassá a teleszkópos emelőt.
 • Az utazósebesség határa 3,7km/h, mely kiemelt gémmel 0,65m/h-ra csökken, ugyanakkor a 35%-os kapaszkodóképesség, a kosaras emelő fejlett fedélzeti diagnosztikája és visszajelző-rendszere, valamint a kitalpalás lehetősége biztonságot teremt a két fő kezelőszemélyzet számára.
 • A négykerék-meghajtás és négykerék-kormányzás bővíti az üzemmód lehetőségeit, ennek megfelelően nemcsak előre és hátra, de oldalirányban is képes haladni az SX-150 teleszkópos, kosaras emelő, akár egyenetlen, nehéz terepen is.
 • A 2,44m x 0,91 m hasznos munkaterületet biztosító, AC tápegységgel felszerelt acél emelőkosár 340 kg teherbírással rendelkezik.

Az emelőkosár egyéb, a produktivitást támogató extrákkal is felszerelhető, beleértve a szélmérőt, hegesztőkészletet és az úgynevezett ellenséges környezet csomagot is, mely elsősorban a hidraulikát óvja a munkaterületen előforduló apró szemcsés - pl.só, homok, cementpor - szennyeződéstől.

A Genie SX-150 dízel teleszkópos szerelő munkaállvány tankkapacitása

 • A kosaras emelő üzemanyagtankja 189 liter dízelolajat képes befogadni.
 • A hidraulika működtetéséhez szükséges tankkapacitás maximuma: 416 liter.

SX 150 műszaki adatok

Munkamagasság: 48,33 méter Platform magasság: 46,33 méter
Terhelhetőség kezelőszemélyzettel: 340 kg Maximum létszám: 2 fő
Platformszélesség: 2,44 méter Platform hossz: 0,91 méter
Gépszélesség: 2,49 méter Géphossz szállítási: 13,00 méter
Gépmagasság: 3,05 méter Elforgathatóság: 360° nem folytonos
Talpalás szélessége: 5,03 méter Tengelytávolság: 5,03 méter
Gépsúly: 22 657 kg / felszereltség függvényében változhat Kapaszkodóképesség: 25%
Fordulási sugár / külső: 8,56 méter Hasmagasság: 0,38 méter
Üzemmód: dízel Használat: kültéri

Képek

Letölthető adatok

Angol nyelvű specifikáció

Magyar nyelvű üzemeltetői kézikönyv

Angol nyelvű alkatrész katalógus