Dízel teleszkópos szerelő munkaállvány / SX 125 XC

A teleszkópos emelők általános tulajdonságai

A teleszkópos emelőgépeknek elektromos (akkumulátoros) és dízel meghajtású típusa létezik. Általában nagy magasságban történő munkavégzéshez veszik igénybe, illetve nagy benyúlási távolságra van szükség, mivel hatótávolságuk gyakran meghaladja a többi emelőgépét.

 • A teleszkópos emelők olyan munkagépek, melyek egy egyenes vonalban kitolható kar segítségével pozícionálják a kívánt területen a balra és jobbra forgatható emelőkosarat.

 • Ez a kialakítás biztosítja a függőleges hatótávolságot, amelyre szükség van a nagy magasságban lévő munkaterület eléréséhez, miközben az emelőgép vízszintes hatótávolsága is széles skálán mozog.

 • Az emelőkosárban általában több ember is biztonságosan tud dolgozni, a kosár teherbírása 227kg-454kg között mozog.

 • A teleszkópos, kosaras emelő segítségével a dolgozók az épületek karbantartási munkálatait is biztonságosan elvégezhetik. 

 • Az elforgathatóság is fontos ezeknél a gépeknél (zsámoly), például egy magas épület előtt elkezdenek vele dolgozni, akkor teljesen körbe tudják járni, 360 fokban, hiszen a gép zsámolya körbe tud forogni - nem folytonosan!​

A Genie SX-125 XC dízel teleszkópos szerelő munkaállvány, kosaras emelő használatának előnyei

A Genie SX-125 XC kosaras emelő iparágvezető extra képességei révén kiválóan hasznosítható építőipari alkalmazásokban, valamint hidak, egyéb ipari és civil létesítmények felülvizsgálatára és karbantartási munkálataira.

 • A Genie SX-125 XC kosaras emelő úgynevezett Mini Genie XChassis kivitelezésű modell, mely a szállítás és egyúttal az útvonaltervezés és logisztika kérdéseit lényegesen leegyszerűsíti.
 • A 300kg és 454 kg kettős emelőképesség a megnövekedett terhek emelésére teszi alkalmassá a konstrukciót, valamint az alapértelmezett két fő kezelőszemélyzet mellett plusz egy fő számára biztosít rugalmas hozzáférést az akár 40 méteres magasban lévő munkaterülethez.
 • A gém oldalirányú kinyúlása 24,38 méter, az emelőkosár pozicionálását függőlegesen és horizontálisan is támogatja a 160° fokos elfordíthatóság, valamint a zsámoly folyamatos körbeforgathatósága.
 • A négykerék-meghajtás, a 4,9km/h utazósebesség, az automatikus alvázdőlés-érzékelő technológia a kosaras emelő akadálytalan és balesetmentes alkalmazásának lehetőségét kínálja akár nehéz terepen és 40%-os emelkedőkön, vagy rakodórámpákon.
 • Kiemelt kosárral az SX-125 XC teleszkópos emelő biztonságos haladásának sebesség-maximuma 0,6km/h.
 • A kosaras emelő összetett fedélzeti diagnosztikája maximalizálja a munkavégzés biztonságát, valamint a munkaterületen történő szervizelhetőséget.

A Genie SX-125 XC dízel teleszkópos szerelő munkaállvány tankkapacitása

 • A kosaras emelő üzemanyagtankja 151 liter dízelolajat képes befogadni.
 • A hidraulika működtetéséhez szükséges tankkapacitás maximuma: 208 liter.

SX 125 XC műszaki adatok

Munkamagasság: 40,10 méter Platform magasság: 38,10 méter
Terhelhetőség kezelőszemélyzettel: 454 kg Maximum létszám: 2 fő
Platformszélesség: 2,44 méter Platform hossz: 0,91 méter
Talpalás szélessége: 3,94 méter Gépmagasság: 3,05 méter
Gépszélesség: 2,49 méter Géphossz szállítási: 12,19 méter
Elforgathatóság: 360° nem folytonos Kapaszkodóképesség: 40%
Gépsúly: 20 700 kg / felszereltség függvényében változhat Fordulási sugár / külső: 9,96 méter
Tengelytávolság: 4,11 méter Hasmagasság: 0,38 méter
Üzemmód: dízel Használat: kültéri

Letölthető adatok

Angol nyelvű specifikáció

Magyar nyelvű üzemeltetői kézikönyv

Angol nyelvű alkatrész katalógus