Dízel teleszkópos szerelő munkaállvány / SX 135 XC

A teleszkópos emelők általános tulajdonságai:

A teleszkópos emelőgépeknek elektromos (akkumulátoros) és dízel meghajtású típusa létezik. Általában nagy magasságban történő munkavégzéshez veszik igénybe, illetve nagy benyúlási távolságra van szükség, mivel hatótávolságuk gyakran meghaladja a többi emelőgépét.

 • A teleszkópos, kosaras emelők olyan munkagépek, melyek egy egyenes vonalban kitolható kar segítségével pozícionálják a kívánt területen a balra és jobbra forgatható emelőkosarat.

 • Ez a kialakítás biztosítja a függőleges hatótávolságot, amelyre szükség van a nagy magasságban lévő munkaterület eléréséhez, miközben az emelőgép vízszintes hatótávolsága is széles skálán mozog.

 • Az emelőkosárban általában több ember is biztonságosan tud dolgozni, a kosár teherbírása 227kg-454kg között mozog.

 • A teleszkópos, kosaras emelő segítségével a dolgozók az épületek karbantartási munkálatait is biztonságosan elvégezhetik. 

 • Az elforgathatóság is fontos ezeknél a gépeknél (zsámoly), például egy magas épület előtt elkezdenek vele dolgozni, akkor teljesen körbe tudják járni, 360 fokban, hiszen a gép zsámolya körbe tud forogni - nem folytonosan!​

A Genie SX-135 XC dízel teleszkópos szerelő munkaállvány, kosaras emelő használatának előnyei

Az SX-135 XC teleszkópos emelő iparágban vezető hatótávolságot és kapacitást, sokoldalú, fejlett funkciókat biztosít a magasban történő munkavégzés hozzáférhetőségének és biztonságának érdekében. A 300/454 kg kettős platformkapacitással büszkélkedő Genie SX-135 XC kosaras emelő egyenletes függőleges - felfelé és lefelé is -, valamint extra oldalirányú mozgástartományával a legnagyobb kihívást jelentő munkaterületen is képes biztonságosan és hatékonyan dolgozni.

 • A teljes körben, folyamatosan elforgatható gém, a 160° fokban elfordítható emelőkosár, az iparágban vezető, 27,43 m oldalirányú, vízszintes kinyúlás által is megnövelt mozgási tartomány, valamint a pontos tehermérés és a nulla terhelésű terep kalibrálás tovább gazdagítja a modell alkalmazkodóképességét és ezáltal a felhasználás lehetőségeit.
 • A kosaras emelő AC tápegységgel felszerelt acélplatformja akár 43,15 méteres magasságban is biztonságos munkavégzést tesz lehetővé két fő számára; a kosár hasznos munkaterülete 2,44 x 0,91 m.
 • A négykerék-meghajtás mellett a kosaras emelő vezérlőrendszere négyféle módban képes biztosítani az SX-135 XC teleszkópos szerelő munkaállvány haladását 4,3km/h utazósebességgel.
 • A standard habbal töltött gumiabroncsok a nehéz terepen való biztonságos és egyenletes munkavégzést támogatják, mely a 35%-os kapaszkodóképességgel rugalmasan alkalmazkodik a terepviszonyokhoz, beleértve a rakodórámpákon való akadálymentes áthaladást is.

A Genie SX-135 XC dízel teleszkópos szerelő munkaállvány tankkapacitása

 • A kosaras emelő üzemanyagtankja 151 liter dízelolajat képes befogadni.
 • A hidraulika működtetéséhez szükséges tankkapacitás maximuma: 227 liter.

SX 135 XC műszaki adatok

Munkamagasság: 43,15 méter Platform magasság: 41,15 méter
Terhelhetőség kezelőszemélyzettel: 454 kg Maximum létszám: 2 fő
Platformszélesség: 2,44 méter Platform hossz: 0,91 méter
Talpalás szélessége: 3,94 méter Gépmagasság: 3,05 méter
Gépszélesség: 2,49 méter Géphossz szállítási: 13,28 méter
Elforgathatóság: 360° nem folytonos Kapaszkodóképesség: 35%
Gépsúly: 21 546 kg / felszereltség függvényében változhat Fordulási sugár / külső: 9,96 méter
Tengelytávolság: 4,11 méter Hasmagasság: 0,38 méter
Üzemmód: dízel Használat: kültéri

Képek

Letölthető adatok

Angol nyelvű specifikáció

Magyar nyelvű üzemeltetői kézikönyv

Angol nyelvű alkatrész katalógus