← Return

mateco emelőgépek a rendezvény építés és lebonyolítás szolgálatában

A kiállítás és rendezvény építés magában foglalja egy rendezvény műszaki tervezését, ütemezését, kivitelezését és projektmenedzsmentjét. Legyen szó összetett, állványozott színpadi- vagy sátor-konstrukciókról, klasszikus vagy hibrid (hagyományos és virtuális elemekkel is operáló), egyedi látványelemeket, hang- és fénytechnikát igénylő kiállításokról a bérelhető mateco emelőgépek hatékonyan és fenntarthatóan támogatják a rendezvény építés teljes folyamatát.

Hogy kerülnek emelőgépek a szórakoztatóiparba?

Ha nagy tömeg gyűlik össze, a rendezvényszervezőknek megfelelő protokollokra és felszerelésekre van szükségük a helyszín felügyeletéhez és karbantartásához, kifogástalan állapotban tartásához, valamint a vendégek által elvárt létesítmények és szolgáltatások biztosításához.

Az építési és karbantartási berendezéseket igénylő rendezvényhelyszínek közé tartoznak például a következők:

A látogatói élmény minden rendezvény koncepciójának központi eleme. A felépítményeknek, állványzatoknak, színpadoknak, világításnak gyorsan és rugalmasan össze- és szétszerelhetőnek kell lenniük. Ha a hatékonyság mellett még a fenntarthatóság és a környezetvédelem is a rendezvény építés egyik alapvető kritériuma, akkor a mateco rakodó és emelőgép flottája a tökéletes választás.

Milyen szempontokat kell figyelembe venni egy szórakoztatás célját szolgáló konstrukció építésekor?

Legyen szó bármilyen célú rendezvényről, már a szervezésekor számos, különféle építési, karbantartási és takarítási igényt kell figyelembe venni, kezdve a bérelt rakodó és emelőgépek helyszínre szállításával.

Ezenkívül a szervezőknek általában a következő követelmény kategóriákat kell figyelembe venniük:

  • Egészség, biztonság és higiénia,
  • Áramszolgáltatás,
  • Előzetes tereprendezés, helyszíni takarítás és visszaállítás,
  • Fény-, hang- és látványtechnikai felszerelések,
  • Anyagmozgatás a rendezvény helyszínen.

Milyen emelőgépek, rakodógépek jöhetnek szóba egy rendezvény építés során?

A kiváló minőségű, jól karbantartott mateco rakodó- és emelőgépek kényelmes megoldást jelentenek a rendezvények építési, karbantartási, anyagmozgatási igényeire, e gépek kölcsönzése lehetővé teszi, hogy ügyfeleink megfizethető áron szerezzék be a szükséges felszerelést a rendezvény meghatározott időszakaihoz.

Anyagmozgatást végző munkagépek

Az anyagmozgató és rakodógépek sokoldalú építőipari berendezések, amelyek számos alkalmazásban hasznosak, beleértve a rendezvények építését is.

Homlokrakodók

A homlokrakodók a kerítések, színpadi elemek építésére, fesztiválon belüli anyagmozgatásra használhatók, kis helyigényűek, könnyen és biztonságosan kezelhetők.

Targoncák

A székek és asztalok mozgatásától a video- és audioberendezések szállításáig a különféle targoncák biztonságosan és hatékonyan helyezik át a nehéz és terjedelmes tárgyakat. A targoncák sokoldalú, jól manőverezhető anyagmozgató gépek, kültéri és beltéri helyszínekre egyaránt alkalmasak. A fesztiválok ideje alatt részt vesznek a kisebb szolgálati területeken való áruszállításban, rámpák és kordon telepítésében.

Emelőgépek

Az esemény típusától függetlenül szükség van olyan megoldásra, ami a szintkülönbségek áthidalását és a magasban végzett munkát biztonságossá teszi. Legyen szó izzócseréről vagy audio- és világítástechnikai berendezések felszereléséről, az emelőgép a legbiztonságosabb és legkényelmesebb módja annak, hogy a személyzetet, az eszközöket, anyagokat a szükséges és megfelelő munka pozícióba jutassuk.

Teleszkópos emelők

A teleszkópos emelőgépek nagy teherbírású munkagépek, amelyeket kültéri vagy beltéri használatra terveztek, és kiváló teljesítményt nyújtanak a nagyobb léptékű rendezvényhelyszíneken. Teleszkópos karjaikkal különböző szögekben képesek nagy magasságokat és oldalirányú kinyúlást is elérni, áthidalva ezzel a talajszinten lévő akadályokat.

Csuklós teleszkópos szerelő munkaállványok

A beltéri és kültéri munkavégzéshez szükséges anyagszükségletet a dolgozókkal együtt képesek akár 43 méteres magasságban biztonságosan pozícionálni.

Teheremelők

A teheremelő a rendezvényen belül az aktuális helyszínek építéséhez szükséges anyagokat, eszközöket, szerelvényeket biztonságosan és hatékonyan emeli a magasba, alkalmas beltéri és kültéri munkavégzésre egyaránt.

Ollós szerelő munkaállványok

A rendezvény építése során a személyzet és az anyagok függőleges irányú magasba emelésének egyszerű és megbízható módja, beltéri (elektromos) és kültéri (dízel) használatra egyaránt alkalmas. Az ollós szerelő munkaállvány platformja stabil és kényelmes nagyságú munkaterületet biztosít a munkavégzéshez. A beltéri alkalmazást nemcsak a csendes, zéró emissziós kivitelezés, de a nyomot nem hagyó gumiabroncsok is lehetővé teszik.

Önjáró személyemelők

A kompakt önjáró személyemelő legnagyobb előnye a könnyű súlya, mozgékonysága és manőverezhetősége, mellyel állványokat, létrákat, hagyományos felvonókat helyettesíthet.

Pókdaruk

A pókdaru különleges emelőgép, melynek erőssége, hogy kültéren, egyenetlen felszínű, vagy szinteltolásos területen is biztonságosan kitalpalható/rögzíthető, amikor például színpadi elemeket emel a magasba.

Egy rendezvény körültekintő megtervezéséhez és magas színvonalú lebonyolításához a szervezőknek megfelelő felszerelésre van szükségük. Az építési/karbantartási, tereprendezési, helyszínvisszaállítási munkákat támogató berendezések kézzel fogható előnyt és megoldást nyújtanak abban, hogy a rendezvény tervezési és kivitelezési lépései hiánytalanul, minden részletét tekintve tökéletes minőségben teljesüljenek.