← Return

A Mateco-Hungary Kft 2022-ben ismét elnyerte a Superbrands elismerést!

Idén – 2020 és 2021 után immár harmadszorra – kapta meg a mateco a Superbrands díjat, jeléül annak, hogy a cég méltó a szakma figyelmére és bizalmára.

A múlt, amiből építkezünk

23 évvel ezelőtt a Gépbér-Hungária Kft. építőipari gépek forgalmazását és bérbeadását, valamint a színpad-technikával összefüggő tevékenységek támogatását tűzte ki célul. A huszadik évforduló tiszteletére a Gépbér-Hungária Kft. felvette a cégcsoporton belül egységes mateco márkanevet, és a magasépítésben használt modern szerelő-munkaállvány igények minél teljesebb körű kiszolgálását is céljai közé emelte. 

2022-ben a mateco már képes praktikus és költséghatékony megoldást kínálni minden olyan, magasban történő munkavégzéskor felmerülő gépigényre, amely lehetővé teszi a gyors, produktív és nem utolsósorban biztonságos munkavégzést.

A mateco a jövőért is tudatosan dolgozik

2021-ben alakult diák/gyakornoki program keretében diákszövetkezeten keresztül alkalmaz rátermett fiatalokat, akik később akár alkalmazottként esélyt kaphatnak arra, hogy komoly, nemzetközi karrierbe fektethessék a cégnél megszerzett elméleti és gyakorlati tapasztalatot. Ez idő alatt 60-ról közel 100-ra emelkedett a Mateco-Hungary Kft. alkalmazottainak száma, ami nemcsak a mateco jövő iránti elkötelezettségének és a gyakornok-program sikerének bizonyítéka, de annak is, hogy a cég munkáltatóként is érdemes a bizalomra.

A környezetvédelem és a fenntartható fejlődés több puszta szlogennél

Az ECO matrica bevezetésével a mateco tanúbizonyságát teszi annak, hogy számára a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés valós célkitűzés. Az ECO-matricával ellátott ökoemelők olyan gépek, amelyek elektromos, hibrid vagy kétenergiás hajtással vannak felszerelve. Ezeket a gépeket az ECO zöld embléma alapján ismerhetik fel a cég weboldalát látogató érdeklődők.

Bővülő gépflotta

Figyelembe véve az egyre színesebbé váló partnerhálózatot, és a megbízók egyre bővülő igényeit, a minél teljesebb körű szolgáltatás érdekében az eddigi 1200 gépet számláló flotta immár közel 1400-ra bővült; többek között Genie Industries, JLG, Manitou, Holland Lift Toyota vagy a Still rakodó- és emelőgépei, szerelőállványai támogatják a mateco megbízóit projektjeik sikeres kivitelezésében.

2020-ban négy, 2021-ben öt kategóriában – ollós és teleszkópos munkaállványok, speciális személyemelők, utánfutóra szerelt munkaállványok, targoncák, multifunkciós homlokrakodók – szolgálta a mateco a partnerigényeket. A flotta tovább bővült, a kínálat immár a szűk, forgalmas, vagy korlátozott belmagasságú munkaterületekhez is biztonságos hozzáférést képes nyújtani az oszlopos munkaállványok, kézi mozgatású elektromos személy- és teheremelők, kompakt önjáró személyemelők által.

Bővülő lehetőségek

Legyen szó közületi, céges, vagy magáncélú építkezésről, karbantartásról, valamint:

  • sporteseményekről – Giro d’Italia, Négyesfogathajtó Európa-bajnokság,
  • koncertekről – Sziget, Volt fesztivál,
  • filmforgatásokról és ügyvezérelt rendezvények helyszínének építéséről, bontásáról –  például Győrkőc fesztivál, Pápa látogatáskor épült tribün  
  • a helyszínek helyreállítási munkálatairól, 

a mateco gépflotta a projekt sikerét, a helyszíni munka hatékonyságát és a dolgozók biztonságát szolgálja.

Projekt előtt és után

A gépek online is megtekinthetők a www.mateco-hungary.hu weboldalán, ahol a haszongép-bérlés is megoldható, három egyszerű lépésben. Mindez szintén a megbízók kényelmét szolgálja, lényegesen leegyszerűsítve a projektmenedzsment és a haszongép-bérlés folyamatát.

A mateco rakodó- és emelőgépek 3 telephelyen – Szigetszentmiklós, Debrecen, Győr – tekinthetők meg, a szükséges karbantartási munkálatokat 4 depó- és szervizponton végzik (Miskolc, Kecskemét, Szombathely, Veszprém).

Logisztika

A mateco saját logisztikai csapata leveszi a megbízó válláról a gépek szállításának feladatát. A munkagépek, emelőgépek hazai ügyfelekhez történő szállítása terén is dinamikus növekedést ért el a mateco 2022-re, tekintve, hogy saját gépjármű flottával és személyzettel rendelkezik erre a célra, valamint részben kiszervezik a gépek szállítását.

A mateco országos szinten 18-20 céggel áll kapcsolatban, ennek köszönhetően a saját gépjármű flottáján túl körülbelül 40-45 teherautóval képes lefedni a hazai megbízói igényt. A gépkocsivezetők napi feladatainak tervezését/szervezését - beleértve az útvonaltervezést és az útvonal optimalizálást is -, a mateco tapasztalt, jól összeszokott logisztikai csapata irányítja, akik figyelik és optimalizálják a futott/rakott kilométerek arányát, és megfelelő megoldást keresnek az extra igényekre is.

A mateco nemcsak Magyarországon, de nemzetközi szinten is kiemelkedő népszerűségnek örvend az építőipar és a haszongép bérlés piacán. A szakértelem, megbízhatóság és elérhetőség mesterhármasa mellett az ügyfélközpontúságra és a környezetvédelemre is a szívügyeként tekint a Mateco-Hungary Kft. Piacvezetőként a folyamatos fejlődés jegyében munkálkodik azon, hogy a megbízók rakodó- és emelőgép igényeire hatékony megoldást szolgáltasson, ennek részeként vezette be 2017-ben az ISO 9001, valamint ISO 14001 szabványokra épülő minőségirányítási és környezetirányítási rendszert, melyeket azóta is alkalmaz.